Juice

Salam semua...

Pagi tadi breakfast dengan roti canai (segera) cicah sambil tumis bilis (diperhangatkan lagi) dan minum segelas manggo juice (my sis rajin buat fruit juice). Hari ini saya nak share dengan you all tentang minuman juice : Healthy juices for total wellness, Leaflet ini saya dapat dari sebuah pusat kesihatan, recommended secret recipe for healthy drinking.




Carrot + Ginger + Apple > boost and cleanse our system

Apple + Cucumber + Celery > Prevent cancer, reduce cholestrol and improve stomach upset and headache

Tomato + Carrot + Apple >Improve skin complexion and breathe


Bitter gourd + Apple + Milk > Avoid bad breathe and reduce internal body heat



Orange + Ginger + Cucumber > Improve skin texture and moisture and reduce body heat



Pineapple + Apple + Watermelon > To dispel excess salts, nourish the bladder and kidney



Apple + Cucumber + Kiwi >To improve skin complexion



Pear + Banana > To regulate sugar content



Carrot + Apple + Pear + Manggo > Clear body heat, counteracts toxity, decrease blood pressure and fight oxidization



Honeydew + Grape + Watermelon + Milk > Rich in vitamin C + Viamin B2 that increases cell avtivity and strengthen body immunity



Papaya + Pineapple + Milk > Rich in vitamin C,E, Iron. Improve skin complexion and metabolism



Banana + Pineapple + Milk > Rich in vitamin with nutrition and prevent constipation





Leaflet ini lama dah di tampalkan kat fridge tapi tak cuba-cuba pun . Apa kata, you all cuba!!!

8 comments:

  1. kak
    bitter groud tu peria kecik tu kan....
    nak gak cuba....bende2 ni bukan nya mahal sangat pun...

    ReplyDelete
  2. Ezza cubalah. Bitter gourd tu yang kita panggil peria katak.Akak amalkan minum air herba untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  3. acik smlm masak peria katak nih... pehtu anak acik marah..
    naper la ummi ni suker sgt makan sayur ni...bukan syedap pun.
    so, acik kata,
    hmm..jgn tatau..ini sayur kasik awet muda taww..kehkehkeh..
    tapi dia tk terguda pun..huhu..

    thx for the info

    ReplyDelete
  4. Wah, ni sudah bagus... mesti cuba semua ni. Kpah selalu buat apple hijau + carrot + celery. Tak tau pun apa gunanya tapi sedap. Dulu tiap-tiap hari minum jus peria katak + apple. lama-lama muak sebab pahit.

    TK. Nak copypaste dan letak kat peti ais.

    ReplyDelete
  5. Acik,
    Satu masa nanti, dah macam kak nilah, dia akan tertanya 'mengapalah aku tak amalkan petua emak aku'

    ReplyDelete
  6. Lan,
    Okey, mari BC, nak juice apa?

    ReplyDelete
  7. Kak Pah,
    Saya tak pernah cuba, cuma paste kat fridge sebagai peringatan and motivation.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.