Kunjungan 'saudara mara'

Kunjugan tetamu dari Kuantan.Dari kiri, Hjh Maznah, kakak kepada Hjh Fauzeyah (bertudung pink), Siti Saadiah (tudung kelabu) dan anak-anak. Mereka ini sudah seperti saudara saya, ceritaku,ceritamu jua. Hjh Fauzeyah, pesara penddik, pernah bertugas bersama di sebuah maktab perguruan di Kuantan. Mereka sempat berpesan "Jangan lupa bila balik Kuantan bawa kopi Melaka..Cop Tupai ke, Cop Budak sekolah ke, sedaplah.' Mereka dah pekena kopi Melaka!

Ah, ini lagi terror!! Berkenalan di alam maya, pertama berjumpa bertentang mata secara 'jejak kasih' gitu, sudah tu 'i follow u, u follow me', chatting YM....begitulah hingga menjadi saudara juga.Alang Tati, alang ku juga! Nek Lang Iddin, nek Lang Yaya juga! Macam tulah kira-kiranya. 'Makcik blogger' yang peramah dan mesra, Ezza from Klang. Ni macam perjumpaan bloggers jugalah petang Ahad tadi. Mini mini one! Lihat gambar..Sekilau One, Ol'Rascal, Bilakukenangkenangkan, Hart-to-heart , PuteriHangLiPoh(ada blog terbaru'Ceritalah nek Ngah).Boleh kenal mereka tak? Mr KindHart, ambil gambar.

Saya: Zah, datang lagi , tidur di sini pula , tidur lambak..
Ezzah: Tapi saya tidur berbunyi
Kah, kah, kah!!!!

12 comments:

  1. seronok kak jumpa kawan2 maya ni....kita ni tak jumpa2 lagi...!!!

    ReplyDelete
  2. kaak hajjah nora..memang seronok jumpa kawan lama dan kawan blog kan..

    ReplyDelete
  3. weh, ezza ke melaka lagi?..
    kak nora, kopi melaka sedap ke. saya ni bukan hantu kopi sebab tu tak tahu..

    ReplyDelete
  4. meriah nampak eh bila bekumpul2 camni kan kak.

    ReplyDelete
  5. salam,

    tidur berbunyi tu menyanyi ke? Tentu sedap lagunya kann?

    ....Tapi saya kena tanya "mentadak mentadu...macam mana kak nora btidur??"....tapi belun tanya lagi...

    ReplyDelete
  6. Agaknya jumpa tapi tak perasan. mana tau di JJ ke, di mydin ke...sudilah ke rumah. Rumah akak senang cari.

    ReplyDelete
  7. Erna,
    Bnayk cerita ceriti. Ezza pula banyak story untuk dikongsi.

    ReplyDelete
  8. Hajah,
    Yang hantu saje tau kesedapan kopi. Ezza ke Melaka sebab ada hal di jasin.

    ReplyDelete
  9. Acik,
    Mari kita berkumpul pula!

    ReplyDelete
  10. Cikgu Ahmad Humairi,
    Kesedapan lagu bergantung kepada pendengarnya. Mentadak mentadu kata kak nora beradu bukan tidur.

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Nora,

    Cantinya rumah Akak. Seronok jumpa kawan-kawan ni..tah bila saya nak ke Melaka lagi. Yang benarnya, kami memang tak mahir jalan-jalan kat Melaka tu, main redah je...tengok le mana tahu satu hari tersesat sampai rumah Akak. :-)

    ReplyDelete
  12. Yan,
    Bila-bila datang melaka, singgah ye.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.