Tissue painting

Salam semua.
Sila lihat hasil saya buat selama senyap-senyap ni. Nama biasa atau common name craft ini ialah 'tissue painting'. Nama sebenarnya atau nama galamournya ialah 'napkin de coupage'. Susah nak sebutkan, jadi panggil jelah 'tissue painting'.


Saya pilih pemegang tissue untuk dihiasi sebab boleh dgunakan. Kalau pinggan, jadi hiasan sahaja. Rugi be! Berabuk je. Saya belajar craft ini dari kakak saya. Pergilah layari tempat ini dan ini untuk mengetahui lebih lanjut lagi craft yang amat menarik ini. Hasil kerja tangan saya ni belum di gilap lagi. Belum highlight dengan 'glass outliner' dan sembur dengan 'clear spray' untuk ketahanan dan nampak kilat. Next time okey.







Jumpa lagi!

6 comments:

  1. kak,
    cantik la kak...memang menarik..mahal ke nak belajar lukis ni...

    ReplyDelete
  2. Ezzah,
    Memang 'menghantu' buat craft ini. Akak belajar daripada kakak akak, si Puterihanglipoh, tu jadi free lah. Dia pun belajar dari kursus anjuran Persatuan WI Kebangsaan. Balik kursus dia sebarkanlah kemahiran ini kepada ahli-ahli lain.

    ReplyDelete
  3. cikgu!!!

    saya nak belajar jugak ngan cikgu!!

    ReplyDelete
  4. Vy,
    nanti saya on line okey.

    ReplyDelete
  5. kak, saya pun nak belajar sekali tau..hehehe

    ReplyDelete
  6. Ezza,
    Sabar ye murid-murid cg, nanti cg ajar secara on line, orite, step -by-step.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.