Look!

Ada expo di padang depan terminal makmur i.e. hentian bus and teksi. Baru-baru ni, khemah-khemah ni melayang ditiup angin kencang. But berniaga diteruskan.

Macam khemah di padang Arfah!
Alang pun singgah buat tinjauan....dek boleh ambik gambar? Ada
tudung,
Pretty shoes for pretty little feet, and cute back packs for animal lovers (below)
Smart white pants.
kaseh suka tak?Pelbagai jam tangan

bottles of minyak wangi, ori???
green plants in colourful jelly type pebbles

dan banyak lagi jualan . Jumpalah peniaga dari umbai, melaka, nasir namanya. Jual hasil melaka spt cincalok, belacan , kerepek dan rempah ready made masak asam melaka. Alang beli lah satu nak support orang kampung.On the way to the car park, saw tok mat trafik polis sedang saman kereta yang salah parking or parking di tempat yang salah(tak lah ambik gambar, takut juga). Si DJ dekat Jakel (kedai kain Ala Moda dekat situ) nampak kes ni, mainkan lagi Tok jangan saman saya nyanyian Ali Mamak. Tok Mat tersenyum sambil isi borang saman. Alang pun ketawa juga, kelakar.
Alang ni macam promoter pulak. Hari-hari cerita benda sama. Before you say it , let me say it first 'Tau tak pe.." Just me, as days go by....

5 comments:

  1. You are taking good pictures now. It's a lesson on "Rentak di alam sekeliling". Especially like the ones of tudung, colorful shoes, bags, white pants and jam. Good job!

    ReplyDelete
  2. Emmm...bestnye Ehh banjir pun boleh adekan ekspo yek!!!

    ReplyDelete
  3. Kaseh, orang di sini tak kesah.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.