Laksa Pahang


I had LAKSA PAHANG for breakfast, bought from a food stall next to the
UiTM Campus. Laksa Pahang is one whole meal with special rice vermicelli,garnish with fresh taugeh( bean sprouts), chopped long beans in a plain white fish gravy with a dash of sambal.Eat the laksa the true Pahang style, with your fingers. Yummy, yummy.

10 comments:

  1. look alike laksam of Kelantan...
    I think it taste the same too... hmm...yum yumm.. I like laksam..

    ReplyDelete
  2. Kak, saya orang teghanu, makan laksa dengan tangan dan diakhiri dengan menghirup kuah dari mangkuk. tak tahan sedapnya...

    ReplyDelete
  3. makan pakai tangan kak ..senang ker...nampak sedap kak,the way you describe tu dah kecur lidah ni...

    ReplyDelete
  4. Salam Cikgu.

    Just to inform u, i went to Siti's salon last friday..best. Siap ambik pakej terus and dapat tips how to apply make-up...She is very nice. I Like her very much.

    ReplyDelete
  5. Nampaknya kuah laksa Pahang guna santan macam di Kelantan. Tapi santan masak? Daun berhiris kecil-kecil tu daun apa agaknya? Sepinggan berapa RM?

    ReplyDelete
  6. Cens,
    Mula dulu akak tak suka laksam, nampak putih dalam kuah lemak putih, tapi bila dah cuba, akak suka.

    ReplyDelete
  7. cikgu sharifah, Kampung saya melaka tapi bila dah duduk pahang ikut cara makan laksam dan laksa ala east coast, memang ada uummpphh.

    ReplyDelete
  8. Ezza, Makan dengan jari mudah je, gaul rata laksa atau laksa dalam kuah dengan jari Sedap ezza laksa ni especially kalau kuah pekat dengan ikan tapi jangan suruh saya masak ya. Tahu makan je.

    ReplyDelete
  9. Sherry,
    Wow, so you dah patronised DYA, ye? Yes, Yah is a nice lady, cg dah kenal dia lama.

    ReplyDelete
  10. Temuk,
    Ya macam laksa kelantan, makan dengan sambal cili belacan, lebih sambal lagi sedap. Kauh putih tu ikan masak dalam kuah santan pekat, macam juga kuah laksa lain. Sepinggan RM2.50

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.