Masak lemak nenas dengan ikan sepat.
Geragau dengan perencahnya: hirisan daun kunyit, hirisan cili merah, hirisan bawang kecil, sedikit tepung tunggu untuk dijadikan jemput-jemput
Bila dah digoreng, inilah hasilnya, jemput-jmput geragau, dimakan dengan sos atau begitu saja.
Ini pula gorengan tahu, tempe dan ulam 'baby' timun dengan sos lada kicap
Kemudian datang pula Nek Ngah's friend, Che Leha, bawa sepinggan home cooked VADEI.
Ikan sardin pun ada. Sambal sardin lawan untuk masak lemak nenas ikan sepat. Tapi dah letih den. Lain kali jo.
Update: petang, masak juga sambal sardin. Missy dah makan dengan roti.
Kak Nora.....sedap nya kak.....saya datang bawak pinggan boleh tak...
ReplyDeletesalam cikgu
ReplyDeleteamboi amboi amboi
cikgu GIGIH memasak hair ni!!
Ezza,
ReplyDeleteMasak simple je. Ezza. Pinggan besar ke kecik?
Vimmy.
ReplyDeleteYelah bila ada mood rajin tu.
If I lived nearby, you'd hear a chorus of "assalamualaikum, asslamualaikum" at the door by now, that'd be my hubby, my kids, my mum, my father, my aunty, my great Aunt, my neighbour, my uncle, my cousins, rows of my nieces and nephews and of course yours truly.
ReplyDeleteDon't worry we'll bring rice he he he.
Wiz,
ReplyDeleteIn that case I have to cater!!!