K Drama



Dalam banyak-banyak drama Korea siaran TV, saya amat suka cerita ini,
TV Novel:Dear My Sister.
Hari siaran : Isnin -Jumaat
8.50 pagi
Ulangan (ini yang best) 1.30 ptg hari yang sama
Saluran 391. 
Kisah sekitar tahun 70an-80an di salah sebuah bandar di Korea Selatan.
Tema kekeluargaan, kasih sayang, persahabatan, semangat juang,
ibu /isteri mithali, sahabat sejati, role model, hormat menghormati, kasih tak sampai, baik hati, 
banyak nilai murni! (ada juga yang tak murni, sebagia pengajaran)
memang best cerita ini.
 pada saya.
Kita dapat juga faham  adat, cara hidup masyarakat Korea
Walaupun ada yang mengatakan hero tak hensem (hensem apa)
heroin 'big' (tak macam heroin k drama yang lain 
cerita ini untuk 'orang lama'..
ceritanya lambat perkembangan,
 tapi kalau boleh, 
kami (kakak dan yours truly)
mesti setia di depan TV pada waktu siaran.
Ini trailernya.

6 comments:

  1. salam hjah..sy tak pernah semapt nk mlayan k drama ni..keje..hehheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menonton Korean drama,yang terpilih saja, adalah salah satu favourite pastime saya! Dah pencen,kan :)

      Delete
  2. Salam cikgu

    Saya ada tgk tajuk tu, tapi tak ikut..saya tgk cerita korea cannel 393.hehe skrg tgk satu cerita je..bykkan yg menarik, tapi takut kat tv memanjang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita ye Ju. Tengok banyak,konpius!

      Delete
  3. Wah tak sangka aunty peminat drama korea rupanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dieya.
      Doing your disappearing act again? Adalah ikut sikit-sikit just to past the time.

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.