Roti tampal, roti berinti

Roti tampal
mudah buatnya
dadar dalam kuali adunan hirisan bawang (nak cili / sardin pun sedap) bersama telur
kemudian tampal roti pada dadar telur bawang tadi
Ambil masa tak sampai 5 minit, siap, terus makan panas-panas.
Nak makan bersama sos tomato pun sedap/
Roti berinti
berinti kacang merah.
Siapa yang buatnya kalau bukan peminat buat roti di rumah BC
mengambil masa juga nak dapat roti berinti kacang merah
Ada seni membuatnya, kalau tidak tak jadi macam ni.
Nampak sedapkan?
Ini rupanya roti kacang merah
Lembut dan manis.
Sedap.
Kalau rajin dan berminat semua jadi, 'kan?


2 comments:

  1. Wah,wah... boleh buka bakery nampaknya. Yang berinti kacang merah tu memang & pasti sedap. Bermodal masa, tenaga + RM untuk beroti-beroti begitu memang berbaloi.... berbanding untuk tanam bambu (walau memang ada cantiknya). Saya rasa begitu, berdasarkan pengalaman. Geli hati juga dengan resam orang pekan, kan Hjh? Keluar modal tanam pokok + jaga pokok + modal lagi untuk hapuskan pokok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang roti tampal tu tak sedap ke? Bermodal jugalah tanam pokok buluh tu. Saya cuma fikir sahaja kalau masa depan tak ada orang nak jaga dia.Harap-harap saya bersabar 'membelai' pokok-pokok buluh tersebut.

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.