nak kukus 3, 4 butir je. Kukusan yang ada, besar.
Buat ginilah.
dan ini hasilnya,
eh, 5 butir kuih pau pelbagai rasa untuk minum petang.
Terima kasih Cik Hjh Kamariah, penyelamat keadaan.
Terima kasih juga pemberian kuih pau air tangan sendiri.
kreatip katanya ;)
ReplyDeleteYa, kreatif. keluar daripada kotak
DeleteSalam Hjh,
ReplyDeletePau dah siap di kukus, 3 bintik Kuning dan 2 bintik hijau
Kuning Kaya kot, dan hijau? apa yea?
Main teka teki pulak kuih pau ni. Hijau yang kaya rupanya. Nanie.
Deletearwah mak saya dulu jual kuih muih petang2 termasuk lah pau inti kelapa..anak nya tau makan saje..hehhehe
ReplyDeleteZa,
DeleteAlang pun tau makan saje. Yang buat ni pelajar alang dulu. Sekarang dah jadi kawan.
selalu gak buat begini ...
ReplyDeletetak yah nak keluarkan periuk kukusan yang besar gabak tu
Setuju pB. Nak kukus sikit, gunalah yang mudah dicapai.
Deletesalam kak hajah nora...
ReplyDeleteorang melaka memang pandai buat pau..
saya tinggal di melaka saja yang jumpa pau buat sendiri..
yang lain semua pau jenis gebu...
Salam hajah,
DeleteBukan pau aje, kuih-kuih Melayu pun pandai juga. Tapi bukan saya,ye. Saya pandai order je saya ni.
As-salam
ReplyDeleteDulu-dulu, pau mestilah pau kaya. Hari ini, terutama kalau buat sendiri, pau keju pun boleh dihasilkan. Periuk kukusan besar tu sebesar manalah agaknya?
Salam,
DeleteSekarang ni macam-macam inti kuih pau. Tapi yang berisi keju belum saya rasa. Agaknya seluruh pau rasa keju tak?Hee, hee besar juga lah kukusan.