Kukusan Inovasi

nak kukus 3, 4 butir je. Kukusan yang ada, besar.
Buat ginilah.
dan ini hasilnya,
eh, 5 butir kuih pau pelbagai rasa untuk minum petang.
Terima kasih Cik Hjh Kamariah, penyelamat keadaan.
Terima kasih juga pemberian kuih pau air tangan sendiri.

12 comments:

  1. Salam Hjh,

    Pau dah siap di kukus, 3 bintik Kuning dan 2 bintik hijau
    Kuning Kaya kot, dan hijau? apa yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Main teka teki pulak kuih pau ni. Hijau yang kaya rupanya. Nanie.

      Delete
  2. arwah mak saya dulu jual kuih muih petang2 termasuk lah pau inti kelapa..anak nya tau makan saje..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za,
      Alang pun tau makan saje. Yang buat ni pelajar alang dulu. Sekarang dah jadi kawan.

      Delete
  3. selalu gak buat begini ...



    tak yah nak keluarkan periuk kukusan yang besar gabak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju pB. Nak kukus sikit, gunalah yang mudah dicapai.

      Delete
  4. salam kak hajah nora...
    orang melaka memang pandai buat pau..
    saya tinggal di melaka saja yang jumpa pau buat sendiri..
    yang lain semua pau jenis gebu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam hajah,
      Bukan pau aje, kuih-kuih Melayu pun pandai juga. Tapi bukan saya,ye. Saya pandai order je saya ni.

      Delete
  5. As-salam
    Dulu-dulu, pau mestilah pau kaya. Hari ini, terutama kalau buat sendiri, pau keju pun boleh dihasilkan. Periuk kukusan besar tu sebesar manalah agaknya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Sekarang ni macam-macam inti kuih pau. Tapi yang berisi keju belum saya rasa. Agaknya seluruh pau rasa keju tak?Hee, hee besar juga lah kukusan.

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.