Sakit mata



Salam.
Bukan sakit mata akibat virus
Sakit mata bila imej tak berapa menjadi,
tengok tu tak masuk 'frame'.
ejaan 'belongings' jadi 'belongin'
Mungkin tertulis 'belonging', tak pasti.

Maaf, ye,
imej ditangkap, capture, pada waktu subuh pagi tadi
waktu singgah solat di surau R n R Air Keroh
dalam perjalanan ke KL.
Masih gelap.


Sakit mata bila 'glaring mistake'
kesilapan yang sangat nyata pada bahasa
tidak diambil berat.


8 comments:

  1. tak ada orang yang nak edit sebelum papantanda tu di buat. selalunya macamtu lah.....

    ReplyDelete
  2. Salam hajah,
    Kerja yang tak kisah!

    ReplyDelete
  3. Salam kenal Kak Nora - di Melaka di mana ni? Perasan kak pernah datang ke tempat saya...tu yang dah follow akak ni...nice to konow you....macam2 resepi ade ni...pisang tu buat banana choco-dough sedap !!!

    ReplyDelete
  4. ada yang prihatin...kan dah masuk blog?

    ReplyDelete
  5. Salam sonata,
    Di kaki Bkt Cina. Yes, choco-dough, jemput-jemput lah.

    ReplyDelete
  6. Cg Humairi,
    Semoga tindakan akan diambil, kalau baca!

    ReplyDelete
  7. Salam kenal Kak Nora, panas2 ni kalau dapat minum jus durian belanda tu alangkah sedapnya.....

    http://treatntrick.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Hai Palatable,
    Sedap bukan main lagi...thanks for visiting

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.