Meriah ceria

Ahad,1 Mei 2011, Batu Pahat.....Majlis Perkahwinan Noorlina dan Johari. Noorlina ialah cucu saudara kepada JY. Seperti biasa berkumpullah sanak saudara jauh dan dekat, meriah , ceria,  warna warni...so colourful. Masa inilah boleh bertukar cerita, bertanya khabar, bergurau senda.

Penyambut tetamu, kiri, Sapiah aka Mak Yoke, kanan Masitah aka Mak Tah.my SsIL..... silalah, jemputlah masuk
Dah lama tak naik pelamin..jom ramai-ramai kita meriahkan pelamin
Inilah ayah dan emak pengantin..bukan selalu  gambar bersama. Hari ini Dillah duduk di laman ye!
Dari jauh tetamu istimewa ini hadir...tentu anda kenal siapa yang berbaju merah itu kan? Mereka ini rombongan dari KL.
Makan-makan di bawah khemah. Pelbagai pilihan lauk pauk.
Berkumpul ramai-ramai di ruang dapur, jom makan. Makan rebut-rbut tapi biar bersopan.
Seriusnya Mak Adik (sil)menggubah bakul buah, dah dapat pelapis belum? Misliah mengajar di sebuah sekolah agama di Pontian.
Mak On (sil) nak sangat bergambar dengan Furqan yang sedang tidur. Furqan ialah cucu arwah Sapura, adik Mak On. Wajah Mak On hampir wajah arwah Sapura.
Tersenyum riang Mak Idah (juga sil)  tapi ada juga yang nak enter frame. Tahun depan Mak Idah bersara, jaga cuculah nampaknya.

Johari n Lina setelah diakad nikahkan, pasangan comel
Time ni sudah bersanding, round round cari saudara mara, berkenalan. Kelihatan Mak Eng dan Badrul rushing ke mana tu? Mak Eng, sil, dari Parit Raja dan Badrul, anak saudara, jurugambar pro dari Langkawi. Bibik perhati dengan tenang.
Penyambut tetamu masih tersenyum walaupun penat berdiri di bawah sinaran matahari





selamat pengantin baru
johari dan noorlina
semoga berbahagia dan selamat sejahtera
hingga akhir hayat.

10 comments:

  1. Selamat Pengantin Baru, moga kekal selamanya.
    Seronoknya berkumpul sanak saudara adik beradik di hari kenduri. Inilah suasana yang paling indah. Penat pun takpa, hati gumbira.


    *Pelakun tu Kathy Azian, mak Shahiezy.

    ReplyDelete
  2. Merah, meriah!

    Selamat pengantin baru yang lama buat Kak Nora juga.

    ReplyDelete
  3. sikit lagi nak dekat ssama dengan nama kita kannnnn....

    ReplyDelete
  4. Azie,
    Betul tu Azie, ada yang kahwin tahun lalu, dah ada anak, ada yang sedang 'carrying' baby pertama. Yang 'merah sangat mak ngah' betullah mak si SAM, sepupu suami. Peramah dengan orang-orang kampung.

    ReplyDelete
  5. Cg Ahamad Humairi,
    Ah..terima kasih atas ucapan kepada pengantin lama.Walapun lama tetap baru tau!

    ReplyDelete
  6. Ummi,
    Yelah tu..sikit aje tau.

    ReplyDelete
  7. dasat laa aunty, asal gi kenduri je ada VIP or artis glemer :-D

    ReplyDelete
  8. semuga bahagia hingga ke akhir hayat.
    Wa.. ada kena mengena dgn orang glemer rupanya hajah ni hiii...

    ReplyDelete
  9. Hajah,
    Ameen.
    Tumpang tempias aje.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.