Hijau, jingga

Saya ke M*x*s centre untuk tamatkan broadband.
Sambil menunggu, Stephen
 (bagaimana saya tau nama dia? Name tag ma...)
memproses permohonan,  saya tertarik dengan satu 'benda' di tepi meja.
 ya
 Kombinasi warna hijau. Kita namakan 'The Green Family"
Soft, lembut
Bolehlah buat rujukan.

Hijau boleh dipadankan dengan famili hijau

Yang ini pula,
Bunga raya jingga tiga beradik dengan daun hijau
Jingga tak termasuk dalam  The Green Family.
tetapi sebagai tanaman, nature,
memang jingga padan dengan hijau.

Tren warna kini,
warna 'bold' garang menjadi pilihan
Tak kira kombinasi warna
Corak pun garang.
Anda berani?

12 comments:

  1. ingat ke nak komen pasal servis maxis hehe

    ReplyDelete
  2. Hi Adylia,
    Servis maxis sedia maklum. Itu sebab akak 'break off' dengan dia.

    ReplyDelete
  3. memang cantik contrast jingga dgn hijau.
    jarang nampak bunga raya warna jingga. unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dieya,
      Cantik kan? Warna kontra. Dah sambung crita, dieya?

      Delete
  4. Alang dah bercerai ngan M**** ya..sekarang berjodoh ngan sapa lak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee2, Ezza, Ezza, Dah try Celcom, dah try Maxis...dua2 sama. Jalan macam kura-kura naknya bila dah cukup quota, sebab alang suka tengok video. Sekarang rujuk strimiks balik. Puas hati. Dengar cerita datang Melaka. Ye ke?

      Delete
    2. AAh ..datang nya ramai...tak sempat nak menyinggah sebab tak cukup masa dah..Dari Jasin ke Bkt Beruang..pastu ke Bukit Katil..malam naik river cruise..macam macam lah ...

      Delete
    3. Dari bukit ke bukit kemudian mudik sungai ramai-ramai.Hee2

      Delete
  5. Salam sejahtera cikgu

    Wah, saya suka kala bunga raya tu.Tak teringat pulak nak tanam pokok tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ju suka ye? Tapi bunganya tahan sehari saje.

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.