@.Permatang Serai Merlimau

Hari, panas terik.
 Rombongan my nephew, Mohd Azlan sampai di rumah , his bride, Aslamiah Abu bakar in Permatang Serai, Merlimau, kurang lebih 23km dari  bandar Melaka 
Baru balik ni dan terus update, macam reporter kan?
.
 Sebelum berangkat, bersama Azlan dan aunty from KL
Khemah tema merah putih, ramai jemputan menunggu ketibaan rombongan
paluan kompang, barulah riuh rendah dibuatnya
Siap sedia melangkah, 'Pak Abu' juga ke tengah. Siapa pula yang menjadi pemerhati?
 Aslamiah turun menjemput
.Maka kami pun turut
Oh ada pemungut 'tol' tak bayar tak boleh masuk! hebatnya. Nak banyak pula tu!
Raja Sehari,sama padan sama cantik, sama cute. Menunggu acara merenjis
Tunggu pula acara makan 'high table', layan diri ajelah
.Sibuknya mengambil gambar sambil makan-makan. Best lauknya!
 Acara memotong kek!!
Selesai di rumah pengantin perempuan.

Doa untuk pengantin:
"Ya Allah, berkatilah apa saja yang mereka berdua miliki, dan berkatilah ke atas perkahwinan mereka berdua, serta Engkau himpunkanlah antara mereka berdua di dalam kebaikan"
Ameen

12 comments:

  1. aamin..bersemangan kak nora meng apdet ye...hehhe
    tringat saya pnah duk sini dulu...

    ReplyDelete
  2. Acik,
    Lama kita tak 'berbual' ye. Perlu cepat update, takut nanti basi pula ceritanya.

    ReplyDelete
  3. Tahniah kepada Lann Shaukani dan Kak As :)

    ReplyDelete
  4. adat istiadat masih mekar lagi kan kat sana..

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baru kak hajah

    ReplyDelete
  6. Semoga pasangan hidup dalam rukun damai dan berkekalan jodoh mereka. Memang seronok menghadiri kenduri kahwin ni, dengan syarat badan sihat. Mudah-mudahan demikian keadaannya selalu.

    ReplyDelete
  7. Sharin,
    bagi pihak azlan dan aslamiah, terima kasih

    ReplyDelete
  8. Salam mycikgukita'
    Majlis adat beradat untuk anak-anak sekarang juga.

    ReplyDelete
  9. Hajah Ibundo.
    Selamat tahun baru kepada ibundo dan seluruh warga tadika aulad.

    ReplyDelete
  10. Dear crazy inspirit,
    Ya, of course, Happy Birthday to you. Girl, you're a big girl now and soon you will be a teenager, belia remaja and son on. Nek Lang doakan Amal selamat dalam segala-galanya!!

    ReplyDelete
  11. Temuk,
    Tak sangka kita berada di barisan hadapan bila ada majlis seperti ini.Seniors!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.