Sudah siap

Salam,
Renovation dan upgrade rumah famili di BC sudah siap.
Sudah boleh didiami.
Tindakan seterusnya...mengisi balik perkakas rumah yang dialihkan sementara ke rumah transit.

Perabut baru? Tak..yang sedia ada di make semula jadi baru.
Langsir? Yang sedia ada masih cantik lagi.
Lampu? Yang ini baru tapi yang okey-okey aje.
....


Ambil masa juga untuk mengemas rumah.
Penat!


Sekarang ... tunggu garaj  dan store. Masih dalam pembinan.
Landscape....dalam perancangan.

Agaknya sambut rumah baru sesudah puasa enam sajelah.



.

12 comments:

  1. Alhamdulillah.. sempat juga siap sebelum lebaran... Seronok tuuu...

    ReplyDelete
  2. Kak hajah nora...
    Alhamdulillah... memang seronok dan beza rasanya bila beraya di rumah baru....
    selamat mengemas...(part yang ini agak memenatkan sikit tapi happy...)

    ReplyDelete
  3. Azie,
    Tapi penat mengemas......letih!

    ReplyDelete
  4. Hajah Rahmag,
    Penat mengemasm bulan puasa pula tu.

    ReplyDelete
  5. Assallamualaikum Kak Nora,
    Seronoknya beraya di rumah baru.
    Rezeki nya dapat duduk rumah baru di bulan Ramadan!

    ReplyDelete
  6. Salam Hjh Nora
    Alhamdulillah dah siap renovasi & naiktaraf rumah di BC. Nampaknya, kot cepat habis puasa 6nya, cepatlah masuk rumah baru tu! Ada kenduri besaulah nanti .....

    ReplyDelete
  7. Ye lah nadz, sedang kemas-kemas rumah, dah rasa suasana raya.

    ReplyDelete
  8. Temuk,
    InsyaAllah..sekarang sedang plan landscaping pula. Boleh beri idea?

    ReplyDelete
  9. Hjh Nora
    Alahai ... Beri idea landscaping tu memang boleh. Tapi akhirnya nanti jadi sebiji macam 'taman' saya yang morat-marit dan amat ad-hoc ni!

    Saya tertarik dgn cerita "soft & hard lanscaping" PAK ZAWI (mohdzawi.blogspot.com) baru-baru ini. Entri-entri dlm blognya LAISI (Life As I See It), mengenai kemahiran hidup, sangat saya gemari dan kerap ikuti. Hjh boleh cuba lihat blognya.

    ReplyDelete
  10. kita nk raya umah akak bulih...?

    :)

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Nora,

    Mana perginya komen saya???..saya dah komen pada hari Jumaat...Aisehmen tak muncul pulak.
    Tak pe, komen sekali lagi.

    Kak nak tanyalah rumah ni kat mana?? Melaka atau Kuantan? saya confused la...
    Bestnya, nak raya masuk rumah 'baru'

    ReplyDelete
  12. salam,

    nanti uploadle gambar-gambar suasana baru tu...leh tumpang idea.

    selamat hari raya, maaf zahir batin.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.