Masih

Masih 'looking out of the window', 'ilham' ada tetapi mesti fikir "to blog or not to blog"? Itu persolannya. Oleh itu, saya, seperti dalam cartoon oleh dave walker di atas, klik 'refresh', atau nak menghiburkan hati, ke You Tube, tengok video yang kelakar-kelakar, ataupun nak menghayati ayat-ayat suci Al Quran sambil membetulkan bacaan , klik pula ke video bacaan surah-surah yang mengasyikkan. Itulah dia, masih 'looking out of the window'

14 comments:

  1. Azrina.
    LOL...ha, ha, ha.....

    ReplyDelete
  2. mamcam mana nak dapat idea kalau asik tengok tingkap jer!..Alang..ambik lah gambar rumah yang tengan repair tu....nak tengok jugak...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. kak hajah nora...
    dalam pada tak da idea.. masih dapat cari gambar yang sesuai.... kira oklah tu...
    selamat mencari ilham..

    ReplyDelete
  5. Ezza,
    Kotkotlah ada kereta American sampai..bawa the happy couple from Klang.

    ReplyDelete
  6. Hajah Rahmah,
    Ilham menjelma pelbagai cara. Browse google, dapat ilham tak payah nak cerita.

    ReplyDelete
  7. salam kak nora..ambik masa kak nora..buat apa yang disukai..nikmati sepenuhnya..masa yang ada..

    ReplyDelete
  8. Salam Hjh Nora
    Mujur ada tingkap. Boleh dibuka & dilihat alam melaluinya utk dapatkan 'idea'. Tapi kalau pintu yg dibuka, mungkin lagi cepat datang 'idea'. Namun jangan buka sebarang waktu, nanti 'dia' pencuri pula yang masuk. Selamat berhujung minggu.

    ReplyDelete
  9. salam,

    tengoklah apa sahaja dengan hati...
    pasti terlihat sesuatu yang x terkesan dek mata.

    ReplyDelete
  10. Salam.
    Betul kata Temuk. Bila buka pintu, idea sudah mari. Tapi pintu rumah-rumah sekarang ini tutup selalu.Tak tau ada orang di rumah atau tidak.Doa saya untuk semua pada hari Jumaat ini agar pintu rezeki kita selalu terbuka, aaamin

    ReplyDelete
  11. Cg Humairi,
    Tengok dengan mata hati ye?

    ReplyDelete
  12. Hjh
    Maaf gostan singgah, sebab konteks yg Cikgu Humairi beri dlm komennya mcm sesuai utk beri komen tambahan. Nampaknya mata hati lebih terang dari mata biasa. Apa pun, orang Melayu kita memang hebat dgn kiasannya. Hati orang Melayu saja yg bermata, seperti juga otak mereka saja yg berkepala. Maaf gurauan ini. Salam.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.