Ahad di KL

Salam.
Ahad, 4 Julai,10. Kami ke KL untuk menghadiri majlis perkahwinan anak saudara sepupu (my cousin's son's wedding). Sesudah pusing-pusing dan putar-putar berpandukan kepada peta yang terpapar pada kad jempitan barulah sampai ke Dewan Rekreasi Cheras, di Jalan Peel. Dan bila dah bertemu di majlis seperti ini, maka bersua mukalah dengan kaum kerabat saudar mara. sahabat handai yang sesekali jumpa.

Mohd Nizam dan Zamza Rina,
(Kpg Baru + Labis)
Bersama adik sepupu, Ridwan Ismail
anak-anak suka ke Melaka

My cousin, Suzanna n hubby, Fadhil
below,
bersama my cousin, Aishah(sitting) n my sis
with Faridah Hanim (now Puan Sri)
childhood friend, jiran sebelah rumah di Kpg Baru KL


Ini semua suku sakat kita,
(cousins and aunty)
dari kiri: Zai (tunggak semua majlis), Ina, Siti (aunty), Su and emak pengantin, Hamidah
Yang kecil tu, Ain, anak Ina


Yang ini Fazlin, cousin, BFF
sedang tunggu rombongan pengantin,
ever so happy!

Ini pun saudara juga.
aunties, (Rokiah and Rosidah) cousins(Aisah and Mastura),
brother, uncle

Cousins from Puchong
From left: Mastura, Zainon. Nani

Nampaknya kitalah yang senior nya....

16 comments:

  1. salam kak hajah nora...
    memang seronok berkumpul sedara mara di majlis perkahwinan.. anak2 boleh mengenal sedara mara... kalau tidak tu nanti berseliseh pun tak kenal...

    ReplyDelete
  2. salam. seronoknya bila kenduri kendara ni dapat bertemu kaum kerabat dan sahabat handai...

    ReplyDelete
  3. amboi!! semua nya pakat pakai kaler turqoise ya! cantik...

    ReplyDelete
  4. Happy family...bahagia ceria selalu.

    ReplyDelete
  5. Benar, hajah Rahmah,rupa-rupanya keluarga masing-masing dah berkembang.

    ReplyDelete
  6. Kalau buat family day agaknya meriahkan. Masing-masing boleh perkenalkan keluarga masing-masng.

    ReplyDelete
  7. Saya aje yang striking, Ezza!

    ReplyDelete
  8. Cikgu Ahmad,
    Terima kasih, lama tak jumpa, banyak cerita.

    ReplyDelete
  9. kak nora..bila ada kenduri..yang seronoknya ..macam ni lah kan..kak nora..bila dapat bertemu sedara mara..sepupu..anak2 sedara tu la..yang saya suka..meriah

    ReplyDelete
  10. KAK NORA, tema biru yer. Lawa, lembut jerrrr..

    Hmm Jalan Peel? Sepelaung jer dari rumah saya.

    ReplyDelete
  11. Salam Erna,
    Betul, nak jumpa selalu, masing-masing sibuk. Inilah masanya bertemu saudara mara, gelak ketawa.

    ReplyDelete
  12. Salam Azie,
    Tinggal di mana, Azie? Dah berupa wajah kawasan ini. Yang pasti Masjid Jalan Pasar.

    ReplyDelete
  13. seronok jumpa sedara mara masa kenduri macam ni kan....kalau tak ade majlis....agak payah la nak bertemu

    ReplyDelete
  14. Cg sonata,
    Macam reunion kiranya.

    ReplyDelete
  15. Salam Kak Nora,

    Meriah gayanya kenduri kawin ni. Memang seronok kalau ada kenduri kendara ni, time nilah dapat bertemu suku sakat.

    Jalan Peel tu dekat beno dengan rumah lama saya. 17 tahun saya dok kat situ...Jln. Cochrane. Quaters kerajaan tu. :-)

    ReplyDelete
  16. Hjh Rahmah,
    Hjh KakPah
    Erna,
    Yan,

    Saya dah jawab komen tapi tak timbul. Apa sebab tak tau den. Tapi apa-apa pun masa kenduri kendaralah dapat jumpa sanak saudara yang jarang berjumpa. Kawasan Jln peel dah berupa, bingung kami. tapi masih ingat Mesjid Jalan Pasar.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.