Menarik

Salam.
'Arca' (boleh ke dipanggil 'arca'?) menarik...
Saya tak tau area mana di highway
nama highway pun tak tau, sorry ye.
tetapi dekat-dekat area Cheras
(maklumlah orang out stesen)
Arca pili air seolah-olah tergantung,
air datang dari langit (di baca: awan)...
mencurah tak henti-henti!
ke sebuah tangki gergasi
Pili air tegak, teguh!



Zooooooooom in,
ini rupanya


Sungguh kreatif...
Menarik bukan?

12 comments:

  1. kak nora,,memang pandai.yang membuatnya....menarik..dan lebih menarik tengok gambar di n3 lepas tu,,gambar black n white masih disimpan dan dapat pulak diabadikan dalam blog...kenangan mengusik jiwa tukan...

    ReplyDelete
  2. Salam Erna,
    Eh, cepat Erna singgah rumah akak. Gambar hitam putih sekarang berharga, dek.

    ReplyDelete
  3. salam kak nora
    kat cheras..dulu sy duk cheras tp mungkin tk perasan atau masa tu benda ni tk ujud lagi..menarik kan.

    ReplyDelete
  4. salam kak hajah nora,
    tiapkali kami melalui kawasan tersebut, pasti anak-anak kena usik... kami cakap paip besar, nampak air turun kedalam tong.. tapi darimana datangnya air tersebut...???
    Tapi kini anak2 dah besar dan bijak.. dah tak laku...

    ReplyDelete
  5. Lain kali kalau lalu kat kawasan ini, kalau nghala k selatan, pandang kiri. Kalau hala ke utara, padang kanan. Gambar ini diambil dari dalam kereta menuju ke Ampang.

    ReplyDelete
  6. Hajah,
    Kalau warga KL kekurangan air bolehlah ke paip besar ini.

    ReplyDelete
  7. salam nek lang! saya hari2 lalu tempat ni, pegi keje, balik keje, pegi rumah mak dan lain2 tempat yg menghala ke selatan.. it's on MRR2. you know, once in a blue moon, water actually comes out from the tap.. sungguh!! we still can't figure out how!!

    ReplyDelete
  8. Hello Kak Nora, thats a very interesting picture, and whoever thought of that idea deserves a medal as it catches people's attention.
    You have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete
  9. Salam...
    kakpah pun ada amek gambar ni.
    kreatif...syabas..

    ReplyDelete
  10. Salam MHB,
    Yes, MRR2, TQ. Selalu ikut highway ini tapi nama tak tau. Illusion lah tu kalau nampak air keluar dari giant hanging tap ni.

    ReplyDelete
  11. Uncle Lee,
    Thumbs up and clap, clap, clap!!!

    ReplyDelete
  12. Salam Hjh Pah,

    Macam dia buat ah?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah.Komen anda dihargai.